Patlıcan Paneli Tavuk Göğsü Tarifi

Patlıcan Paneli Tavuk Göğsü Tarifi

Ekim 8, 2019 0 Yazar: dilimiz

Bugün ki tarifimiz “” olacak, yiyenlerin tekrar yemek isteyeceği yemekler arasında sayabileceğimiz lezzette bir yemektir. Patlıcan Paneli Tavuk Göğsü malzemeleri ve yapılışı hakkında bilgi edinmek için aşağıya bakmanız yeterli. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 tane kemer patlıcan
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane limon
  • Kıvırcık salata
  • Maydanoz
  • Roka, dereotu
  • Çeri domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Patlıcan Paneli Tavuk Göğsü Yapılışı

Tavukları önce iyice yıkayın, sonra bir çukur kaba koyup, içine tuz, limon, bir kaşık un ve birazda su koyup elinizle tavukları ovalayın ve 15 dakika bu karışımın içinde dinlendirin, böylece tavuğun sası kokusu gider. Sonra tavukları yıkayın.

Tavukları bir tahtanın üzerinde küp küp doğrayın, tuzunu, karabiberini ilave edin ve karıştırın. Patlıcanları yıkayın, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Patlıcanların uç kısmına tavuk etinizi koyun ve patlıcanlarınızı rulo şeklinde sarın.

Açılmamaları için bitiş yerine kürdan batırın. Daha sonra patlıcana sarılı tavuklarınızı paneleyin. Bunun için önce süte batırın, ardından da mısır ununa batırın ve tavada kızdırdığınız yağda kızartın. Kızarttıklarınızı bir kağıt havlunun üstüne çıkartın.

Böylece fazla yağını kağıt alır. Yeşillikler ile kıvırcıkları iyice yıkayıp süzdürün. İri parçalara elinizle bölün. Üzerine limon, sıvı yağ dökün ve karıştırın. Servis tabağınızın ortasına yeşillikleri serin, üzerine de kızarttığınız patlıcanlardan kürdanları çıkartıp koyun. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.