Ev Yapımı Fındık Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Fındık Lahmacun Tarifi

Ekim 8, 2019 0 Yazar: dilimiz

Bugün ki yemek tarifimiz “” olacak, yiyenlerin tekrar yemek isteyeceği yemekler arasında sayabileceğimiz lezzette bir yemektir. Fındık lahmacun malzemeleri ve yapılışı hakkında bilgi edinmek için aşağıya bakmanız yeterli. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım çay bardağı Sıvı yağ
  • Alabildiği kadar su
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 200 gram kıyma
  • 1 kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sıvı yağ
Fındık Lahmacun Yapılışı

Fındık Lahmacun Yapılışı

Bir kabın içine unu koyun, ortasını havuz şeklinde açın. Sıvı yağı, yaş mayayı, sütü unun ortasına koyup elinizle karıştırın. Maya erisin. Una tuz serpin, hamurun ortasına bir miktar su ilave edin ve yavaş yavaş hamuru yoğurun.

Hamurunuzu kulak memesi kıvamına getirin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün ve bir kenarda hamuru beş, on dakika mayalansın diye bekletin. Hamuru daha sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.

Hamurlar bir kenarda dururken, lahmacununuzun üstüne koyacağınız harcını hazırlayın. Kıymayı bir kabın içine koyun, üstüne domatesleri küp şeklinde küçük küçük doğrayın, kuru soğanı ince ince doğrayın, maydanozları da bolca yıkadıktan sonra onları da ince doğrayın.

Karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi de ekleyin. Salçayı ilave edin ve bir çay bardağından biraz daha az Sıvı yağ koyup elinizle iyice yoğurun.

Merdane ile hazırladığınız bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın. Fırın tepsinizi yağlayıp açtığınız hamurları tepsiye dizin. Kıymalı harcı hamurun üstüne yayarak koyun, eğer katı ise kıymaya biraz su koyun rahat yaymanızı sağlar.

Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın, hazırladığınız fındık lahmacunları sıcak fırına sürün. Lahmacunları fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üstüne yeşillik koyun ve limon sıkıp yiyin. Afiyet olsun.

NOT: Lahmacunların çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurun ince olması gerekir. Yanına ayran çok yakışır. Evlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet.