Ankara Tava Tarifi ve Yapılışı

Ankara Tava Tarifi ve Yapılışı

Ekim 8, 2019 0 Yazar: dilimiz

Bugün ki yemek tarifimiz “” olacak, yiyenlerin tekrar isteyeceği yemekler arasında sayabileceğimiz lezzette bir yemektir. Ankara Tava malzemeleri ve yapılışı hakkında bilgi edinmek için aşağıya bakmanız yeterli. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 500 gram kemikli kuzu kol
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 paket arpa şehriye
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • karabiber, tuz, defne yaprağı
  • sıvı yağ
Ankara Tava Yapılışı

Ankara Tava Yapılışı

Bir geniş tencerenin içine sıvı yağı koyun, iri doğranmış kemikli kuzu kolu yağda kızartın. Kızarttığınız etin üstüne kuru soğanları dört, beş parçaya bölüp koyun. Temizlediğiniz sarımsakları, bir, iki tane defne yaprağını, karabiberi üstüne ekleyin. Etlerinizi karıştırın, üstüne salçayı da ilave edin bir daha karıştırın. Sonra tencereye sıcak suyu ilave edin ve etlerin pişmesini bekleyin.

Başka bir tencereye bir miktar sıvı yağ koyun ve arpa şehriyesini içine koyup tıpkı pilav yapar gibi şehriyeleri kavurun. Şehriyelerin rengi hafif koyulaşınca ocaktan alıp fırın kabına yayarak koyun. Fırın tepsiniz çok büyük olmasın. Şehriyelerin üstüne pişirdiğiniz etleri koyup, etin suyunu da üzerine dökün. Su az gelirse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.

Etin üzerine çarliston biberi, kırmızı biberi ve domatesleri doğrayıp yerleştirin. Tuzunu da ekleyin ve fırınınızı önceden 180 derecede ısıttıktan sonra tepsinizi fırına sürün. Şehriyeler suyunu çekip, etlerin üstü kızarana kadar fırında bekletin. Hazırladığınız sofraya tepsinizi getirip orada tabaklara sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Yemeğimizin yanında salata, cacık veya ayran tüketebilirsiniz.

Ankara Tava tarifi verdiğimiz bu yazıyı beğendiysen paylaşarak destek verebilirsin, paylaşmak önemsemektir. Ayrıca yorumlarınızla da yemeğimize farklı tatlar ekleyebilirsiniz. desteğinize teşekkürler, afiyet olsun.